Konferencja "Prawo podatkowe – wyzwania dla branży żywnościowej w 2025 r."

6 maja 2025 r. odbyła się konferencja organizowana przez PFPŻ ZP i "Food-Lex" pt. „Prawo podatkowe – wyzwania dla przedsiębiorców w 2025 r.”. Partnerem merytorycznym wydarzenia było PwC Polska.

Podczas wydarzenia omówiliśmy najważniejsze wyzwania podatkowe dla firmy z branży spożywczej. W programie znalazły się m.in.:
  • JPK CIT - wyzwania związane z wdrożeniem nowych schematów JPK
  • Kontrole podatkowe w 2025 r. – oczekiwania i plany organów podatkowych
  • Pillar 2 - jak przygotować się lokalnie do globalnego podatku
  • WHT - najnowsze interpretacje, objaśnianie i praktyka podatkowa
  • Podatek od nieruchomości - nowa rzeczywistość po zmianach
  • System kaucyjny - co z VATem?
  • Regulacje i polityka celna w 2025 r.
  • Kwestie środowiskowe - co warto wiedzieć o nowych wyzwaniach?
Spotkanie otworzyła i moderowała Magdalena Osińska, radca prawny i Dyrektor Działu Prawnego PFPŻ ZP.

Serdeczne podziękowania kierujemy do zespołu ekspertów PwC Polska, którzy dzielili się swoją wiedzą, doświadczeniem i najnowszymi obserwacjami z zakresu prawa podatkowego: Mieczysław Gonta, Halszka Kaczmarek, Ewelina Safiejko, Karol Dziedzic, Wiktor Samborowski, Michał Potyrała, Michał Stępień, Agata Małecka, Stanisław Nidecki, Martyna Leszczyńska i Tomasz M. Orłowski – dziękujemy za zaangażowanie, profesjonalizm i merytoryczne wystąpienia, które wzbogaciły program konferencji i dostarczyły uczestnikom realnej wartości.

Dziękujemy także wszystkim uczestnikom za aktywny udział i inspirujące pytania!

IMG_5187