Konferencja "Prawo podatkowe – wyzwania dla branży żywnościowej w 2025 r."
6 maja 2025 r. odbyła się konferencja organizowana przez PFPŻ ZP i "Food-Lex" pt. „Prawo podatkowe – wyzwania dla przedsiębiorców w 2025 r.”. Partnerem merytorycznym wydarzenia było PwC Polska.
Podczas wydarzenia omówiliśmy najważniejsze wyzwania podatkowe dla firmy z branży spożywczej. W programie znalazły się m.in.:
- JPK CIT - wyzwania związane z wdrożeniem nowych schematów JPK
- Kontrole podatkowe w 2025 r. – oczekiwania i plany organów podatkowych
- Pillar 2 - jak przygotować się lokalnie do globalnego podatku
- WHT - najnowsze interpretacje, objaśnianie i praktyka podatkowa
- Podatek od nieruchomości - nowa rzeczywistość po zmianach
- System kaucyjny - co z VATem?
- Regulacje i polityka celna w 2025 r.
- Kwestie środowiskowe - co warto wiedzieć o nowych wyzwaniach?
Spotkanie otworzyła i moderowała Magdalena Osińska, radca prawny i Dyrektor Działu Prawnego PFPŻ ZP.
Serdeczne podziękowania kierujemy do zespołu ekspertów PwC Polska, którzy dzielili się swoją wiedzą, doświadczeniem i najnowszymi obserwacjami z zakresu prawa podatkowego: Mieczysław Gonta, Halszka Kaczmarek, Ewelina Safiejko, Karol Dziedzic, Wiktor Samborowski, Michał Potyrała, Michał Stępień, Agata Małecka, Stanisław Nidecki, Martyna Leszczyńska i Tomasz M. Orłowski – dziękujemy za zaangażowanie, profesjonalizm i merytoryczne wystąpienia, które wzbogaciły program konferencji i dostarczyły uczestnikom realnej wartości.
Dziękujemy także wszystkim uczestnikom za aktywny udział i inspirujące pytania!
![]() |