Dodatki do żywności

  • Składniki żywności stosowane zamiast substancji dodatkowych - Joanna Gajda-Wyrębek - Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny (4/2020)
  • Aspekty prawne stosowania aromatów do żywności. Część II - Joanna Gajda-Wyrębek, Marta Dmitruk - Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny (2/2020)
  • Aspekty prawne stosowania aromatów do żywności. Część I - Joanna Gajda-Wyrębek, Marta Dmitruk - Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny (1/2020)
  • Bezpieczeństwo i rejestracja niskokalorycznych substancji słodzących - prof. dr hab. n. med. Magdalena Olszanecka – Glinianowicz - Polskie Towarzystwo Badań nad Otyłością, (4/2014)

  • Barwniki stosowane do żywności  oraz składniki żywności o właściwościach barwiących – przepisy prawne i aktualne prace Komisji Europejskiej - Joanna Gajda-Wyrębek - Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny (1/2013)

  • Unijny wykaz substancji dodatkowych do żywności – rozporządzenie Komisji nr 1129/2011 - Katarzyna Kuźma, Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny (2/2013)

  • Aspekty prawne stosowania aromatów w żywności - Joanna Gajda-Wyrębek - Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny (1/2012)