Zatrudnienie obywateli Ukrainy i członków ich rodzin na podstawie specustawy - Karolina Schiffter – Kancelaria PCS Little (2/2022)
Zmiany i nowe wyzwania w obszarze żywności i żywienia wywołane pandemią COVID-19 - Rozmowa z Jackiem Postupolskim z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego (4/2021)
Zarządzanie problematyką danych osobowych w sektorze żywnościowym - Katarzyna Szczudlik, Aleksandra Czubek – SSW Pragmatic Solutions (2/2021)
Praca zdalna – forma pracy nie tylko na czas pandemii - Sławomir Paruch, Paweł Sych - PCS Paruch Chruściel Schiffter | Littler Global (1/2021)
Sponsoring i lokowanie produktów żywnościowych –
uwarunkowania prawne - Joanna Krakowiak - kancelaria Wardyński i Wspólnicy (3/2020)
Wpływ COVID-19 na prawo żywnościowe - Bartłomiej Sasin, Karolina Figurska - Tomasik Jaworski Sp.p. (2/2020)
Własność
intelektualna w obrocie międzynarodowym. O czym należy pamiętać nabywając lub
licencjonując prawa IP - Marek Oleksyn, Karina Zielińska-Piątkowska - kancelaria CMS (4/2019)
Tajemnica przedsiębiorstwa. O czym każdy przedsiębiorca i pracodawca powinni pamiętać - Karina Zielińska-Piątkowska, Marek Oleksyn - kancelaria CMS (3/2019)
Audyt energetyczny generuje oszczędności i podnosi konkurencyjność przedsiębiorstw - Krzysztof Ławrywjaniec - CEZ ESCO Polska (1/2019)
Przegląd
orzeczniczy prawa żywnościowego - Jakub Misiak – kancelaria Tomasik Jaworski
Sp.p. (4/2018)
Nowy ład dla
konsumentów - Aleksandra Kunkiel-Kryńska - kancelaria Wierzbowski
Eversheds Sutherland (4/2018)
Nowe regulacje w zakresie żywienia dzieci i młodzieży na terenie placówek szkolnych - Andrzej Gantner,
Marta Tomaszewska-Pielacha – Polska Federacja Producentów Żywności Związek
Pracodawców (4/2016)
Nowe wymagania dla produktów podawanych i sprzedawanych w placówkach szkolnych - Andrzej Gantner,
Marta Tomaszewska-Pielacha – Polska Federacja Producentów Żywności Związek
Pracodawców (4/2015)
Ochrona przed
szkodnikami -
Nowa Europejska norma EN 16636 - Barbara Jaworska-Łuczak - Urząd
Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów
Biobójczych (3/2015)
Praktyczne
zastosowanie zasady wzajemnego uznawania - Aleksandra
Wesołowska - Coca-Cola Services, Bruksela (1/2015)
Produkcja
koszerna i jej certyfikacja - Piotr Pokojski - Toruń-Pacific Sp. z o.o., Cereal Partners Poland (1/2014)
Produkcja
żywności dla wyznawców islamu-halal - Piotr Pokojski - Toruń-Pacific
Sp. z o. o., Cereal Partners Poland
(2/2014)
Zasada wzajemnego uznawania a
lepsze, inteligentne i sprawne prawo Unii Europejskiej– fikcja czy realizacja
rynku wewnętrznego? - Klaudyna Monika Terlicka - Ashbury Labelling UK (2/2014)
Pełne ziarno – zalecenia żywieniowe a opinia EFSA - Piotr
Pokojski
- Toruń-Pacific Sp. z o. o., Cereal
Partners Poland (3/2014)
Data
minimalnej trwałości – zmiany prawne szansą na ograniczanie marnowania żywności
- dr Paweł
Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski, Maria Gosiewska - Federacja Polskich
Banków Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego (3/2014)
Refundacja środków
spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego - Marcin Pieklak - kancelaria
Domański Zakrzewski Palinka (4/2014)
Ochrona żywności - Food
defense - Dominik Lisiewski
- Det
Norske Veritas Business Assurance Poland Sp. z o.o. (2/2013)
Dowody w procesie cywilnym –
podstawowe zasady, zagadnienia praktyczne - Magdalena Warzecha (4/2013)
Prawne i podatkowe aspekty
przekazywania darowizn żywności przez producentów żywności na cele społeczne - Juliusz Makarewicz –
PricewaterhouseCoopers, Maria Gosiewska - Federacja Polskich Banków Żywności, dr
Paweł Wojciechowski - Wydział Prawa i Administracji, Uniwersytet Warszawski
(4/2013)