Inne

  • Cyberprzestępczość w sektorze żywnościowym - Jakub Kubalski, Katarzyna Szczudlik – Kancelaria SSW Pragmatic Solutions Spaczyński, Szczepaniak, Okoń sp.k. (3/2023)

  • Okiem praktyka na implementację dyrektywy NIS2 - Bartosz Pastuszka – firma doradcza NaviRisk (3/2023)

  • III edycja kampanii EFSA „Wybieraj bezpieczną żywność”. #EUChooseSafeFood (2/2023)

  • 7. edycja Konkursu „Pracodawca Jutra” (2/2023)

  • Zmiany w legalizacji zatrudnienia oraz pobytu obywateli Ukrainy na podstawie najnowszej nowelizacji specustawy - Karolina Schiffter, Rafał Stabach – PCS Paruch Chruściel Schiffter Stępień Kanclerz | Littler (1/2023)

  • Praca zdalna. Zmiany w kodeksie pracy - Bartosz Wszeborowski, Kinga Rozbicka – PCS Paruch Chruściel Schiffter Stępień Kanclerz | Littler (1/2023)

  • Kontrola trzeźwości według nowych zasad - Bartosz Wszeborowski, Kinga Rozbicka – PCS Paruch Chruściel Schiffter Stępień Kanclerz | Littler (1/2023)

  • Zainteresowanie Prezesa UOKiK branżą spożywczą. Przegląd aktualnych trendów - Iwona Kacprzak – Kancelaria Eversheds-Sutherland Łachowska-Brol sp. k. (4/2022)

  • Planowanie czasu pracy pracowników zmianowych i nocnych w świetle przepisów kodeksu pracy oraz zasad ergonomii - Magdalena Rycak – Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR, Uczelnia Łazarskiego w Warszawie (4/2022)

  • Zrównoważony system żywnościowy. Planowane unijne regulacje prawne - Izabela Tańska – IGI FOOD LAW Sp. z o.o. (4/2022)

  • Zatrudnienie obywateli Ukrainy i członków ich rodzin na podstawie specustawy - Karolina Schiffter – Kancelaria PCS Little (2/2022)

  • Zmiany i nowe wyzwania w obszarze żywności i żywienia wywołane pandemią COVID-19 - Rozmowa z Jackiem Postupolskim z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego (4/2021)

  • Zarządzanie problematyką danych osobowych w sektorze żywnościowym - Katarzyna Szczudlik, Aleksandra Czubek – SSW Pragmatic Solutions (2/2021)

  • Zarządzanie roszczeniami konsumenckimi dotyczącymi żywności - Ewa Rutkowska – KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński (2/2021)

  • Praca zdalna – forma pracy nie tylko na czas pandemii - Sławomir Paruch, Paweł Sych - PCS Paruch Chruściel Schiffter | Littler Global (1/2021)
  • Sponsoring i lokowanie produktów żywnościowych – uwarunkowania prawne - Joanna Krakowiak - kancelaria Wardyński i Wspólnicy (3/2020)
  • Wpływ COVID-19 na prawo żywnościowe - Bartłomiej Sasin, Karolina Figurska - Tomasik Jaworski Sp.p. (2/2020)
  • Własność intelektualna w obrocie międzynarodowym. O czym należy pamiętać nabywając lub licencjonując prawa IP - Marek Oleksyn, Karina Zielińska-Piątkowska - kancelaria CMS (4/2019)

  • Tajemnica przedsiębiorstwa. O czym każdy przedsiębiorca i pracodawca powinni pamiętać - Karina Zielińska-Piątkowska, Marek Oleksyn - kancelaria CMS (3/2019)

  • Audyt energetyczny generuje oszczędności i podnosi konkurencyjność przedsiębiorstw - Krzysztof Ławrywjaniec - CEZ ESCO Polska (1/2019)

  • Przegląd orzeczniczy prawa żywnościowego - Jakub Misiak – kancelaria Tomasik Jaworski Sp.p. (4/2018)

  • Nowy ład dla konsumentów - Aleksandra Kunkiel-Kryńska - kancelaria Wierzbowski Eversheds Sutherland (4/2018)
  • Produkcja koszerna i jej certyfikacja - Piotr Pokojski - Toruń-Pacific Sp. z o.o., Cereal Partners Poland (1/2014)
  • Produkcja żywności dla wyznawców islamu-halal - Piotr Pokojski  - Toruń-Pacific Sp. z o. o., Cereal Partners Poland (2/2014)

  • Zasada wzajemnego uznawania a lepsze, inteligentne i sprawne prawo Unii Europejskiej– fikcja czy realizacja rynku wewnętrznego? - Klaudyna Monika Terlicka - Ashbury Labelling UK (2/2014)

  • Pełne ziarno – zalecenia żywieniowe a opinia EFSA - Piotr Pokojski  - Toruń-Pacific Sp. z o. o., Cereal Partners Poland (3/2014)

  • Data minimalnej trwałości – zmiany prawne szansą na ograniczanie marnowania żywności - dr Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski, Maria Gosiewska - Federacja Polskich Banków Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego (3/2014)

  • Refundacja środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego - Marcin Pieklak - kancelaria Domański Zakrzewski Palinka (4/2014)

  • Produkty bezglutenowe – przepisy prawne oraz inne wymagania - Piotr Pokojski  - Toruń-Pacific Sp. z o. o., Cereal Partners Poland (4/2014)

  • Ochrona żywności - Food defense - Dominik Lisiewski - Det Norske Veritas Business Assurance Poland Sp. z o.o. (2/2013)

  • Dowody w procesie cywilnym – podstawowe zasady, zagadnienia praktyczne - Magdalena Warzecha (4/2013)

  • Prawne i podatkowe aspekty przekazywania darowizn żywności przez producentów żywności na cele społeczne - Juliusz Makarewicz – PricewaterhouseCoopers, Maria Gosiewska - Federacja Polskich Banków Żywności, dr Paweł Wojciechowski - Wydział Prawa i Administracji, Uniwersytet Warszawski (4/2013)